Maxi Sellering

Internationaal Basketbalscheidsrechter

Maxi fluit in de eredivisie van het Nederlandse basketbal en is actief in de olympische 3×3 variant. Ze fluit bij zowel dames als heren. Daarbij heeft ze internationale vedettes tegenover zich, die doorgaans minimaal een kop groter zijn.

“Hoeveel spelregels er ook zijn, je kunt niet leiden zonder je intuïtie”

Sportief hoogtepunt

Het WK 2017 in Nantes, voor 3 tegen 3 basketbal. Deze nieuwe wedstrijdvorm is zo energiek. Meer actie, meer goals, meer fysiek contact. En dus meer werk voor de scheidsrechter! 3 tegen 3 is nu Olympisch dus wie weet wat er nog volgt… Ook de promotie naar het eredivisieniveau in het klassieke basketbal was trouwens een hele mooie mijlpaal in 2017.

© Andrew Paquette en Nederlandse Basketball Bond

Naast het veld

Maxi werkt als trainer/consultant bij organisatie adviesbureau Hiemstra & De Vries. In uiteenlopende sectoren helpt ze organisaties met het realiseren van high performance teams. Maxi studeerde Europese Studies aan de Universiteit Maastricht, Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Milaan en Verandering, Organisaties en Management aan de Universiteit Utrecht.

Trainingsthema’s

Maxi haar specialiteit op het veld is om per speler en coach de juiste benadering te kiezen. Ze gaat geen machtsstrijd aan met de grootste internationale vedettes maar gebruikt ze juist als de informele leiders op het veld. Bij Het Trainingskamp deelt ze haar talent om goed te observeren en per persoon een andere aanpak te kiezen.

  • Effectief beïnvloeden
  • Gezag en autoriteit
  • (Non)verbale communicatie

Maxi treedt ondermeer op bij de training Fluitend de baas. Ze laat deelnemers ervaren hoe ze contact kunnen maken met hun tegenspeler en toont op inspirerende wijze aan dat gezag meer over sensitiviteit gaat dan over power.