Team Thuijs

Frans Thuijs

Olympisch Atletiekcoach

Frans begeleidt de getalenteerde atleten van Team Thuijs bij het halen van de top. Hij werkte ondermeer met hardloopster Ellen van Langen, tennissers Mario Ancic en Michaëlla Krajicek en hockeyinternational Sander de Wijn. Altijd met een zeer authentieke combinatie van discipline én humor. Zijn topsportbril kan eigenlijk niet meer af, hij ziet dan ook óveral parallellen met de werkvloer.

“Zonder lol houdt niemand het vol”

Sportief hoogtepunt

Olympisch goud met Ellen van Langen, op de olympische spelen van 1992 in Barcelona. Door de enorme vertrouwensband en intensieve samenwerking viel alles daar op z’n plek. In dit TV-fragment blikken Ellen en Frans samen terug op deze prestatie, de moeite waard om eens te bekijken.
Ook de samenwerking met Mario Ancic was bijzonder. Hij moest helaas vroegtijdig zijn carrière beëindigen, maar onder begeleiding van Frans was hij fit genoeg om op Wimbledon de halve finale te behalen.
Op www.teamthuijs.nl lees je meer over Frans’ huidige team van atleten.

Naast het veld

Frans is bij tal van organisaties ingehuurd om afdelingen, programma’s of projecten in gang te trekken. Dit deed hij ondermeer bij de politie, de Telegraaf Media Groep, het ABP en ProRail. Op de werkvloer hanteert hij dezelfde stijl als op het sportveld: een open en directe benadering, met aandacht voor resultaat én relatie, voor discipline én humor. Zijn consequente stijl maakt hem bij veel medewerkers geliefd. Tegelijk kan hij meedogenloos zijn voor diegenen die de kantjes er van af lopen.

Trainingsthema’s

In alles is Frans resultaatgericht en hecht hij aan afspraken en discipline. Maar nooit zonder de sfeer en de relatie uit het oog te verliezen. Deze fijngevoelige balans projecteert hij ondermeer op de volgende thema’s:

  • omgaan met werkdruk
  • inspirerend coachen
  • doelgericht samenwerken

Bij de training Heel blijven neemt Frans zijn eigen atleten als uitgangspunt. Zij balanceren voortdurend op een dun lijntje: de beste willen zijn én zuinig op jezelf zijn. Aan de hand van hun successen, valkuilen en trainingsschema’s (met afgebakende doelen en veel rust) inspireert hij je om zelf ook maximaal te presteren en kritisch na te denken over je agenda, werkritme en prioriteiten.