Afke van de Wouw

Performance coach Vitesse

Afke startte haar carrière in de sport als fysiotherapeut bij sportteams. Telkens meer ontdekte ze het belang van wat zich in het hoofd afspeelt. En vooral de invloed van gedachtes en gevoelens op gedrag. Bij voetbalclub Vitesse is Afke als sportpsycholoog met name betrokken bij de Academy. Daar coacht ze de coaches, de teams en de spelers in bijvoorbeeld het omgaan met prestatiedruk, concentratie, motivatie en herstel.

“Breng je medewerkers in topvorm”

Sportief hoogtepunt

Voordat Afke bij Vitesse aan de slag ging, werkte ze voor FC Utrecht en VVV Venlo. In het seizoen 2008- 2009 werd ze met VVV kampioen van de eerste divisie. Afke maakte destijds onderdeel uit van de staf en werkte heel nauw samen met de trainers. “Prachtig om dit hele proces van dichtbij mee te maken en er ook een steentje aan bij te kunnen dragen”.

Afke

Naast het veld

Oorspronkelijk is Afke opgeleid als fysiotherapeut. Om meer greep te krijgen op psychologische aspecten van presteren studeerde ze door in de Bewegingswetenschappen, richting sportpsychologie. Dit levert een waardevolle combinatie van lichaam en geest op, wat volgens Afke niet los gezien kan worden van elkaar.

Afke is de oprichtster van WOUW Performance Coaching, waar sportpsychologie en organisatiepsychologie gecombineerd worden. WPC bedient zowel topsporters en topsportteams als zakelijke doelgroepen. Vanuit dezelfde overtuiging als het Trainingskamp, namelijk dat er ook op de werkvloer topsport bedreven wordt. Lees hier meer over op www.wouwpc.nl.

Trainingsthema’s

Afke is samen met haar WPC de vitaliteitsdeskundige bij Het Trainingskamp en verzorgt de training Topvorm. WPC kan tijdens trainingsdagen voor leidinggevenden en teams inleidende workshops over vitaliteit verzorgen. Ook kan WPC complete vitaliteitstrajecten bieden. WPC werkt de volgende thema’s:

  • Doelen stellen (drijfveren)
  • Omgaan met druk (stressfactoren)
  • Herstelbronnen (beweging, voeding, slaap, social support)